Pepparkakscheesecake med ädelost

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Underbar cheesecake med pepparkakor, muscovadosocker, ädelost och cayennepeppar.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 50 g pepparkakor
  • 50 g digestivekex
  • 1/2 dl muscovadosocker eller farin
  • Fyllning
  • 4 blad gelatin
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g gorgonzola eller ädelost
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 dutt cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i rymlig bunke i mikron, låt svalna.
    2. Mixa kakor och kex med sockret i liten matberedare. Blanda smulet väl med smöret.
    3. Dela en slät form, 22 centimeter i diameter och med löstagbar kant, och kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant. Tryck ut smörsmulet jämnt på bottnen och längs kantens bas. Ställ i kylskåp en timme.
    4. Lägg gelatinet i blöt i en bunke kallt vatten.
    5. (Stav)mixa gräddfil med ost, socker och peppar i kastrull, ljumma en aning under omrörning.
    6. Låt gelatinet droppa av och smält det i ostmassan. Låt svalna och häll i formen. Låt stelna någon timme i kylen.
    7. Ingen ugn behövs!
    8. Tips! Servera denna rätt som avslutning på en trerättersmiddag, där förrätten är Sardinsallad på kavring och huvudrätten är Grytstekt kyckling med chokladsky.
    9. Att dricka genom hela middagen Boira' Sangiovese 2006 från Italien eller svartvinbärsdryck smaksatt med en slurk koncentrerad körsbärssaft för alkoholblyga.
    10. Samtliga rätter finns bland mina recept!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anipan 21 december 2009

    Underbart god! Härlig smakbrytning. Vi provade denna när vi hade glöggmingel, vilket blev mycket uppskattat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben