Grönkålspaj med ädelost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Hittade det här receptet i Allas förra året och provade. Jag har prövat både med färsk och fryst grönkål och kan ju säga att pajen blev mycket godare med färsk grönkål. Det blev ett mycket uppskattat nytt inslag på vårt julbord förra året och i år har jag fått flera förfrågningar om jag inte ska göra pajen igen. Vilket jag naturligtvis ska. Den är jättegod som den är, men fungerar också jättebra till julskinkan och köttbullarna...

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 500 g grönkål
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg. Klä en pajform, ca 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.
    2. Fyllning: Tina och hacka grönkålen. Fräs den i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
    3. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
    4. Lägg grönkålen i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll det över grönkålen.
    5. Grädda i 200 grader, 40-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    todiiloo 20 december 2008

    Har tagit bort numreringen och satt salt och peppar på varsin rad i rutan för ingredienser

    lubelu 2 december 2010

    Jag älskar den här pajen!! Fy bövelen vad god den är. Nästa gång jag gör den ska jag ha i ädelost i grönkålsblandningen också. Då blir den perfa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben