Hittade det här receptet i Allas förra året och provade. Jag har prövat både med färsk och fryst grönkål och kan ju säga att pajen blev mycket godare med färsk grönkål.
Det blev ett mycket uppskattat nytt inslag på vårt julbord förra året och i år har jag fått flera förfrågningar om jag inte ska göra pajen igen. Vilket jag naturligtvis ska.
Den är jättegod som den är, men fungerar också jättebra till julskinkan och köttbullarna...
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
2-3 msk vatten
500 g grönkål
1 msk smör
Salt
Peppar
2 dl riven ädelost
4 ägg
3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Pajdeg
Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg. Klä en pajform, ca 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.
- Fyllning:
Tina och hacka grönkålen. Fräs den i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
- Lägg grönkålen i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll det över grönkålen.
- Grädda i 200 grader, 40-45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har tagit bort numreringen och satt salt och peppar på varsin rad i rutan för ingredienser
Jag älskar den här pajen!! Fy bövelen vad god den är. Nästa gång jag gör den ska jag ha i ädelost i grönkålsblandningen också. Då blir den perfa!