Pepparkakscheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Härlig dessert nu lagom till advent och jul!

Ingredienser

  • 10 Digestivekex
  • 1 msk malda pepparkakskryddor
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 500 g Kesella Gourmet kvarg
  • 1 dl socker
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Frukt eller tinade bär, t ex lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Rör ner pepparkakskryddan. Smält smöret och rör i smulorna.
    2. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Förgrädda i ugnen cirka 5 minuter.
    3. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, 30-40 minuter. Låt stå kallt före serveringen.
    4. Garnera med frukt eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben