Härlig dessert nu lagom till advent och jul!
Ingredienser
10 Digestivekex
1 msk malda pepparkakskryddor
75 g smör
Fyllning
3 ägg
500 g Kesella Gourmet kvarg
1 dl socker
rivet skal av ½ citron
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Frukt eller tinade bär, t ex lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Rör ner pepparkakskryddan. Smält smöret och rör i smulorna.
- Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Förgrädda i ugnen cirka 5 minuter.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, 30-40 minuter. Låt stå kallt före serveringen.
- Garnera med frukt eller bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...