Pepparkakscheesecake med Leila`s rom och vaniljbär

Serverar: 1 portioner

Alltid gott med cheesecake! Denna med pepparkakor, havreflarn, grädde, Philadelphiaost som toppas med rom och vaniljbär.

Ingredienser

  • Cheesecaken
  • 3 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g pepparkakor
  • 150 g havreflarn
  • Leila`s rom och vaniljbär
  • ½ vaniljstång
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ dl mörk rom
  • 250 g frysta blandade bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
    2. Vispa äggulor och 1 ½ dl strösocker poröst och blanda med osten.
    3. Vispa grädden fluffig. Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
    4. Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
    5. Frys tårtan i minst 5 timmar. Den bör tinas något i kyl innan servering.
    6. Leila`s rom och vaniljbär: Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
    7. Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
    8. Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
    9. Tips! Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
    10. Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben