Leilas Glace au four med rommarinerade bär

Underbar dessert!

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl vatten
  • 4 msk ljus rom
  • 1 ask frysta blåbär (250g)
  • 1 ask frysta hallon (250g)
  • 1 st hembakt sockerkaka eller 2 köpta sockerkakor (a 225g)
  • Maräng
  • 3 st ekologiska äggvitor
  • 2 1/4 dl strösocker
  • Några droppar citronsaft
  • 50 g mandelspån
  • 1 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
    2. Koka upp muskovadosocker och vatten. Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.
    3. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng. Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
    4. Skiva sockerkakorna i cirka 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna i botten på en form rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
    5. Fördela bären över sockerkaksskivorna (ta inte med all lag). Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg den över bären.
    6. Bred marängen överst och grädda tills marängen får färg, cirka 4 minuter. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben