Kubansk chokladmousse
Serverar:
8 portioner
Från Leilas underbara bok.
Ingredienser
200 g mörk choklad 70 %
2 äggulor
2 msk muscovado socker
1 msk espresso
3 passionsfrukt
1 msk mörk rom alt. romessens
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i microvågsugn.
Vispa äggulor och socker vitt.
Blanda espresso, rom och 2 urskrapade passionsfrukter i äggsmeten.
Vispa grädden till en mycket lättvispad konsistens.
Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
Rör i den lättvispade grädden lite i taget.
Fyll moussen i små formar eller glas, garnera med passionsfrukt.
Liknande recept
Rosa Chokladmousse
5
6
1
Chokladmousse för chokladälskare
15 min
6
Chokladmousse
5
1
2
Chokladmousse med daim
5
6
4
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Smörstekta päron med chokladmousse
4.8
6
5
Chokladmousse med apelsinkrokant
20 min
6
Chokladmousse
4
10 min
4
Mörk Chokladmousse a la Per Moberg
4.3
1 h 15 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!