Kubansk chokladmousse

Serverar: 8 portioner

Från Leilas underbara bok.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 äggulor
  • 2 msk muscovado socker
  • 1 msk espresso
  • 3 passionsfrukt
  • 1 msk mörk rom alt. romessens
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i microvågsugn.
    2. Vispa äggulor och socker vitt.
    3. Blanda espresso, rom och 2 urskrapade passionsfrukter i äggsmeten.
    4. Vispa grädden till en mycket lättvispad konsistens.
    5. Blanda ner den smälta varma chokladen i äggsmeten.
    6. Rör i den lättvispade grädden lite i taget.
    7. Fyll moussen i små formar eller glas, garnera med passionsfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben