Vaniljpannacotta med pepparkakssmul och rårörda kanellingon

Serverar: 6 portioner

En krämig pannacotta med en topping av syrliga lingon som får smak av kanel.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl socker
  • Kanellingon
  • 100 g lingon
  • 2 msk socker
  • ½ tsk kanel
  • Garnering
  • Pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen.
    2. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kallt minst 2 timmar.
    3. Rårör lingonen med sockret och kanelen. Toppa pannacaottan vid servering med lingonen och smulade papparkakor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben