Vaniljpannacotta med pepparkakssmul och rårörda kanellingon
Serverar: 6 portioner
En krämig pannacotta med en topping av syrliga lingon som får smak av kanel.
Ingredienser
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
½ dl socker
Kanellingon
100 g lingon
2 msk socker
½ tsk kanel
Garnering
Pepparkakor
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter.
Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas.
Låt svalna och ställ sedan kallt minst 2 timmar.
Rårör lingonen med sockret och kanelen.
Toppa pannacaottan vid servering med lingonen och smulade papparkakor