Saffranspannacotta med äppelsalsa

Serverar: 4 portioner

Spännande effterrätt i adventstider. Härlig doft och smak av saffran och syrigt äpple.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 1 paket saffran
  • 1/2 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • Äppelsalsa
  • 2 syrliga äpplen
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1-2 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Lägg skrapet och vaniljstången i en kastrull.
    2. Tillsätt mellangrädde, saffran och socker. Låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
    3. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Ta bort vaniljstången från gräddkoket. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i den heta grädden. Låt dem smälta under omrörning.
    4. Häll upp pannacottan i fyra formar eller glas. Låt dem stå i kylen tills de stelnat (minst 4 timmar).
    5. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem några minuter i smöret. Tillsätt, citronsaft och sirap, och låt det fräsa med några minuter. Fördela salsan över pannacottorna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben