Saffranspannacotta med frukttopp

En läskande efterrätt som kan göras i förväg och sedan stå och vänta i kylen tills det är dags för desserten.

Ingredienser

  • 2 1/2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kuvert saffran
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Passionsfrukt eller annan exotisk frukt
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten 15 minuter. Koka upp grädde, saffran och socker. Krama vätskan ur gelatinet och smält det i gräddblandningen. Låt svalna och rör ner vaniljsockret. Häll upp i formar eller glas, ställ in i kylen, minst 6 timmar. Garnera med någon spännande frukt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben