Saffranspannacotta med chokladtryffel

Serverar: 6-8 portioner

En härlig smakkombination av saffran och choklad. Blir en vacker dessert i fina glas.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran, ½ g
  • ½ dl socker
  • 3 gelatinblad
  • Chokladtryffel
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 15 g smör
  • Garnering
  • Kokosflarn
  • Tranbär
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, den urskrapade vaniljstången, fröna, saffran och socker i en kastrull. Låt det sjuda i några minuter. Stäng av plattan. Rör om ordentligt och låt det stå och dra i ca 10 minuter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp bladen och krama ur dem. Smält gelatinet i den varma grädden. Sila av gräddblandningen.
    3. Häll upp pannacottan i fina portionsglas. Låt dem stelna i kylen någon timme.
    4. Hacka chokladen. Värm grädde och vaniljsocker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret och rör om.
    5. Häll gräddblandningen över chokladen i en bunke. Rör ihop allt till en jämn smet. Låt blandningen svalna, men inte stelna.
    6. Häll ett lager med chokladtryffel på saffranspannacottan. Ställ glasen kallt i ca 2 timmar. Garnera med kokosflarn och tranbär före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben