Saffranspannacotta med kräftor

Pannacotta burkar ofta förknippas med efterrätt, men här serveras den i en matig variant. Överraskande gott!

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt
  • ½ g saffran
  • 2 burkar kräftstjärtar, ca 300 g
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk finhackad dill
  • Garnering
  • Dillvippa eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Värm grädden i en kastrull. Krama ur gelatinet och blanda ner i den varma grädden. Rör om ordentligt. Låt svalna.
    2. Blanda i gräddfil, cayennepeppar, salt, saffran och en burk finhackade kräftstjärtar. Smaka av med citronsaft, finhackad dill och salt. Fördela i portionsformar eller glas och låt stå kallt minst 4 timmar före servering.
    3. Vid servering: Toppa med hela kräftstjärtar, gärna ihop med en fin dillvippa eller gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben