Tomatiserade kräftor med grappa och basilika

Serverar: 4 portioner

Tomat, grappa, basilika och kräftor – en röd flört med det italienska köket!

Ingredienser

  • 3 knubbiga vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl tomatjuice
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 15 stora basilikablad, (12-15 st)
  • 1 dl grappa
  • 1 kg insjö- eller flodkräftor, (tinade)
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken samt rödlöken fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken sakta på mediumvärme. Slå därefter på tomatjuice, hummerfond, salt, peppar och vatten. Låt koka upp och sjud i cirka 3 minuter utan lock.
    2. Strimla basilikabladen fint. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt basilika samt grappa.
    3. Låt svalna och smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
    4. Lägg ner kräftorna i tomatsoppan och serverat. Det går även bra att servera tomatsoppan kall med kräftorna. Det gör då inget om kräftorna får dra i tomatsoppan. Tänk bara på att lägga ner kräftorna när soppan svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben