Pasta med skinksås och basilika

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Riktigt krämig och god pastarätt med ärtor och grön pesto. Funkar utmärkt både till vardags och till fest. Servera med en stor sallad till, gärna med paprika och nötter.

Ingredienser

  • 3 portioner okokt Fusili Fiber
  • Örtsalt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökklyftor
  • 150 g skinka
  • 3 dl findus frysta ärtor
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl vitt vin (ev. matlagningsvin)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk grön pesto
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull. Salta med örtsalt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i ärtorna och låt de koka med de två sista minutrarna.
    2. Under tiden, finhacka lök och vitlök. Strimla skinkan.
    3. När du hällt av pastan i ett durkslag, låt pasta ligga kvar där och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Häll i smör och sedan all lök och skinkan. Stek till löken är genomstekt. Slå över vinet och sänk värmen.
    4. När vinet ångat bort rör ner pesto och basilika, sedan crème fraichen.
    5. Servera varm med sallad, garnera gärna med parmesan och basilika eller persilja!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben