Snabbt och enkelt recept på pasta med skinksås. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar.
Ingredienser
2 portioner pasta , t . ex . skruvar
Skinksås
2 ½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
1 - 3 msk grädde eller margarin
1 tsk salt
½ krm malen vitpeppar
2 st , ca 1 cm tjocka skivor kassler
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär kassler i tärningar.
- Skinksås: Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken och vispa i resten av mjölken. Tillsätt grädde eller margarin. Sätt på plattan och koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter.
- Tillsätt kasslertärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg pastan på tallrikar och häll skinksåsen över. Servera med t.ex. kokt broccoli eller en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....
Burkmat är bra sommarmat
Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...
Helt OK, lite klen smak. Pressade ner en vitlöksklyfta och hade riven parmesan över vid servering. Funkar bra som grundsås som kan smaksättas med lite av varje, curry, ädelost, vitlök... Barnen gillade den i alla fall starkt!
Bra recept! Har gjort den en gång innan, idag gör jag den igen! :)