Pasta med skinksås

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Snabbt och enkelt recept på pasta med skinksås. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar.

Ingredienser

  • 2 portioner pasta , t . ex . skruvar
  • Skinksås
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • 1 - 3 msk grädde eller margarin
  • 1 tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 2 st , ca 1 cm tjocka skivor kassler
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär kassler i tärningar.
    2. Skinksås: Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken och vispa i resten av mjölken. Tillsätt grädde eller margarin. Sätt på plattan och koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter.
    3. Tillsätt kasslertärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg pastan på tallrikar och häll skinksåsen över. Servera med t.ex. kokt broccoli eller en sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    Skittles 5 januari 2009

    Helt OK, lite klen smak. Pressade ner en vitlöksklyfta och hade riven parmesan över vid servering. Funkar bra som grundsås som kan smaksättas med lite av varje, curry, ädelost, vitlök... Barnen gillade den i alla fall starkt!

    Karolina92 28 maj 2012

    Bra recept! Har gjort den en gång innan, idag gör jag den igen! :)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Burkmat är bra sommarmat
    Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben