Pasta med ost- och skinksås

Serverar: 4 portioner

Supersmaskig pastasås med philadelphiaost och skinka. Dessutom går den riktigt fort att fixa till.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 120 g rökt skinka, gärna en sort som är mycket rökt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Ca 1 msk senap
  • Ca 1½ dl matlagningsgrädde
  • Pepparkrydda eller grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg crème fraiche och philadelphia i en kastrull. Värm försiktigt upp det och rör så du får en slät, tjock sås. Rör i skinkan, buljong och senap. Späd sedan med grädden till lagom konsistens. Smaka av med lite peppar och ev. salt. Låt småputtra 5 minuter, rör om då och då.
    2. Servera med pasta, tomat och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Antilop_ 4 augusti 2009

    Grymt gott!!!

    JennieRogestam 14 september 2009

    Det var jättegott!!! Nästa gång får jag göra en större mängd så det räcker till mannens matlåda också :)

    Clis 29 september 2010

    Tack för receptet! De va suupergott! Kommer absolut att lagas igen :)

    hanhei89 26 januari 2011

    går det bra med någon annan sorts buljong är höns?

    AnnoMundi 6 februari 2011

    Verkligen suveränt recept! Tack!

    bjuranna 6 november 2013

    Krämigt och väldigt gott! Kanske provar med lite vitlök i nästa gång.

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben