Pasta med ost- och skinksås
Supersmaskig pastasås med philadelphiaost och skinka. Dessutom går den riktigt fort att fixa till.
Ingredienser
2 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
120 g rökt skinka, gärna en sort som är mycket rökt
1 hönsbuljongtärning
Ca 1 msk senap
Ca 1½ dl matlagningsgrädde
Pepparkrydda eller grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Lägg crème fraiche och philadelphia i en kastrull. Värm försiktigt upp det och rör så du får en slät, tjock sås. Rör i skinkan, buljong och senap. Späd sedan med grädden till lagom konsistens. Smaka av med lite peppar och ev. salt. Låt småputtra 5 minuter, rör om då och då.
- Servera med pasta, tomat och rödlök.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Relaterade Artiklar
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....
Grymt gott!!!
Det var jättegott!!! Nästa gång får jag göra en större mängd så det räcker till mannens matlåda också :)
Tack för receptet! De va suupergott! Kommer absolut att lagas igen :)
går det bra med någon annan sorts buljong är höns?
Verkligen suveränt recept! Tack!
Krämigt och väldigt gott! Kanske provar med lite vitlök i nästa gång.