Jambalaya med chorizo och kräftor

Serverar: 4 portioner

En helt underbar rätt som gör succé.

Ingredienser

  • 2 Chorizokorvar
  • 15 kräftor
  • ½ kg skalade räkor
  • 400 g fryst torskblock
  • 5 tomater
  • 1 fänkål
  • ½ knippe stjälkselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 3 tsk torkad koriander
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ dl ris
  • 6 dl vatten
  • 2 msk flytande hummerbuljong
  • Hackade färska örter till garnering
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 nypa socker (kan uteslutas)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
    2. Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter, tillsätt 6 dl vatten och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt(ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten.
    3. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.
    4. Servera gärna Jambalayan med en god yoghurtsås eller naturell Créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben