Rödvinsreduktion

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

från "halv 8 hos mig" blir inte mycket när det väl kokat ihop men ack så gott!

Ingredienser

  • 2 morötter
  • ½ gul lök
  • 1 knippe timjan
  • 1 knippe rosmarin
  • 1 tsk smör, ca
  • ½ dl mörk oxfond
  • 2 dl rött vin
  • 3/4 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • ½ msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    Grovhacka morötter samt en halv gul lök, 1 knippe timjan och 1 knippe rosmarin. Fräs i en panna med smör i ca 2 minuter. Tillsätt oxfonden, rödvin, vatten, soja, vinäger och socker. Låt koka ner på medelhög värme i ca 1 timme. Sila såsen så du bara har den klara delen kvar. Fortsätt koka ner den tills den fått en lagom konsistens. Är man otålig kan man fuska och använda sig av lite lite redning på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben