Grillad kalventrecote med sellericreme

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Delikattessmiddag från kolgrill och spis för fyra.

Ingredienser

  • 500 g kalventrecote
  • 1 selleri
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • Schalottenlök
  • Vitlök
  • Timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl kalvfond
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Grilllad kalventrecote: Börja med att göra i ordning kolgrillen så att den har perfekt glöd om 1-1,5 timme. Under tiden tillagar du sellericreme och gärna en rödvinsreduktion för att ringla över köttet och ev andra tillbehör (gärna rösti, bulgur eller quinoa tricolore).
    2. Sellericreme: Skär sellerin i små bitar och lägg i katstrull. Häll vispgrädde så att det nästan täcker selleribitarna. Koka på svag värme tills sellerin blir mjuk. Sila och spara gräddavkoket. Lägg en klick smör i sellerin, salt och svartpeppar. Puréa sellerin med stavmixer eller i matberedare. Späd vid behov med gräddavkoket.
    3. Rödvinsreduktion: Fräs 2 schalootenlökar med 2 krossade vitlöksklyftor i smör. Häll i 2 dl rödvin och kasta efter timjankvistar. Koka ner till häften. Slå i kalvfonden och reducera igen till knappt hälften så att reduktionen blir trögflytande. Sila bort löken.
    4. Kalventrecote: Skär 1,5 cm tjocka skivor. Rulla dem hastigt i olivolja, salta och peppra varsamt. Lägg dem på galler ovan glödande kol, gärna under lock 2 minuter. Vänd entrecoteskivorna och grilla ytterligare någon minut. Anpassa griltiden efter värmen i grillen och grilla inte för länge om du vill bevara det saftiga kalvköttet.
    5. Servering: Lägg upp entrecoten på tallrik, klicka selleripuré vid sidan och ringla rödvinsreduktionen över köttet. Servera gärna med Quinoa Tricolore.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben