Rörig äppelkaka

Serverar: 10 portioner

En kaka som bara är att röra ihop. Och ännu enklare är det om man som jag använder frysta äppelskivor. Det är svårt att misslyckas.

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 skalade, urkärnade äpplen i skivor
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk socker
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Till servering
  • Grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Rör socker och smör till en smidig smet. Rör ner ägg och vaniljsocker. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör omväxlande ner mjölblandning och mjölk i smeten. Häll smeten i en smörad och bröad form.
    2. Blanda socker och kanel, vänd äppelskivorna i blandningen och stick ner dem i smeten. Grädda 40-45 minuter i 175°C.
    3. Serveras med grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben