Rogers kaka

En enkel och jättegod kaka som min mormor brukade baka.'

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 g smält margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk florsocker
  • Till formen
  • 25-30 g smält margarin
  • 1-1,5 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Smörj en form med margarin och kokos.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vattnet Blanda i dom torra ingredienserna. Grädda i mitten av ugn, 175 grader i ca 45-50 minuter.
    3. Smält under tiden margarinet till glasyren. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Rör ner margarinet.
    4. När kakan är gräddad och fortfarande varm, så sticker ni små hål i kakan. Häll över glasyren.
    5. När kakan kallnat pudrar ni över florsocker. Det går lika bra utan florsocker, men den blir lite festligare. Men den är även väldigt god när den fortfarande är ljummen.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben