Romsill

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Passar till alla tillfällen då man äter sill...

Ingredienser

  • Lag
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 1 tsk krossade vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 3 dl socker
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 3 dl vatten
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • ¾ dl rökt smörgåskaviar
  • 1 burk 50-60 g röd stenbitsrom eller annan röd rom
  • ca 1½ dl finhackad gräslök
  • kryddor efter behag, ex salt och peppar)
  • Instruktioner

    Skölj sillen väl och skär i bitar Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt lagen kallna. Lägg sillen i en bunke och häll på lagen. Låt stå minst ett dygn. Blanda samman gräddfilssåsen. Häll av lagen från sillbitarna och lägg bitarna i såsen. Låt gärna stå ett par dagar och dra till sig!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben