Krämig romsill

Serverar: 6-8 portioner

Passar bra på påskbordet

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill
  • ½ hackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk äkta majonnäs
  • 1 knippa hackad dill
  • 1 liten knippa hackad gräslök
  • 100 g röd stenbitsrom, spara hälften till garnering
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Garnering
  • Lite stenbitsrom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skölj filéerna, låt rinna av väl och skär sillen i 1 cm breda bitar. Blanda samman rödlök, crème fraiche, majonnäs, örter och stenbitsrom. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillbitarna och låt stå i cirka 1 dygn.
    2. Häll upp i små portionsglas och garnera med rom och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kossan 27 december 2008

    Väldigt god Tack för detta goda recept. kommer göra om detta flera gånger. Högsta betyg från mig.

    TeachGirl 18 juni 2009

    Kanon! Det var precis något sådant jag letade efter! :)

    mpb1977 9 februari 2010

    Jag har byter ut inläggningssillen mot matjessill, riktigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben