Rosé och äppelbiffar

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med en ljuvligt god sås. Hittade detta i vintras i någon tidning och nu har jag återfunnit det och det smakade lika bra nu.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1½ dl mellangrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 små äpplen
  • 1½ msk rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1-2 msk rosépeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Skala och riv äpplena grovt. Stöt rosépepparen i en mortel. Blanda ner äpple och rosépeppar i äggsmeten. Arbeta in färsen till en smidig smet.
    2. Forma små biffar med vattensköljda händer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 6-8 min. Vänd efter halva tiden.
    3. Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Dra från värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk, smula ner buljongen. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning ca 5 min. Smaka av med rosépeppar, salt och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben