Goda biffar med en ljuvligt god sås. Hittade detta i vintras i någon tidning och nu har jag återfunnit det och det smakade lika bra nu.
Ingredienser
500 g blandfärs
1½ dl mellangrädde
2 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 små äpplen
1½ msk rosépeppar
2 msk smör
Sås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
½ tärning hönsbuljong
1-2 msk rosépeppar
Salt
Peppar
Instruktioner
- Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Skala och riv äpplena grovt. Stöt rosépepparen i en mortel. Blanda ner äpple och rosépeppar i äggsmeten. Arbeta in färsen till en smidig smet.
- Forma små biffar med vattensköljda händer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 6-8 min. Vänd efter halva tiden.
- Sås:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Dra från värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk, smula ner buljongen. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning ca 5 min. Smaka av med rosépeppar, salt och vitpeppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)