Rosenbröd med pumpafrön

Goda och lite annorlunda rosenbröd, goda tillbehör på buffén.

Ingredienser

  • 75 g svenskt smör
  • 4 dl mjölk
  • 3/4 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk pumpa eller vallmofrön
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
    3. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av mjölk, salt och strösocker. Tillsätt mjölet.
    4. Knåda degen ordentligt och låt jäsa under bakduk ca 30 min eller till dubbel storlek. Knåda degen med lite mjöl och dela den i 2 delar.
    5. Rulla ut varje del till en ca 30 cm lång längd. Skär varje längd i ca 15 bitar och rulla dem till runda bollar.
    6. Klipp ett kryss i varje boll med en sax och låt jäsa ca 15 minuter.
    7. Hacka pumpafrön grovt och blanda med flingsalt. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och flingsalt.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt bröden svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben