Rosépepparfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte smakat än. Men den låter god..

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk margarin salt
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk chilisås (av ketchuptyp)
  • 1/2 msk soja
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1.Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.
    2. 2.Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek filéskivorna 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben