Rosépepparfilé

Serverar: 4 portioner

Mjölk och glutenfri

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½ st buljongtärning
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 msk chilisås
  • ½ msk soja
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölkfri matgrädde
  • ½ msk maizena
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull.
    2. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman maizena och matgrädde och vispa ner redningen i såsen.
    3. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom tjock konsistens. Koka potatisen eller riset.
    4. Gör iordning grönsakerna, t.ex. morötter i slantar och sockerärter. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek filéskivorna 2 minuter på varje sida.
    5. Krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben