Rosmarinmuffins med basilikafärskost

Serverar: 12 portioner

Muffinsarna är godast att äta nygräddade. Dela muffinsarna med hjälp av en gaffel och servera med basilikafärskosten.

Ingredienser

  • 7 dl majsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk råsocker
  • 2 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 5 dl lättfil
  • 140 g smält smör
  • 2 spansk peppar, urkärnade och strimlade
  • 100 g majskorn
  • ½ dl Svegro färsk rosmarin, hackad
  • Basilikafärskost
  • 200 g Philadelphia cream cheese
  • 1 kruka Svegro färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    3. Vispa ihop ägg, lättfil och smält smör i en annan skål.
    4. Rör ner äggsmeten, spansk peppar, majskorn och rosmarin med de torra ingredienserna och rör tills allt är väl blandat.
    5. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 15-20 minuter till brödet fått en fin färg.
    6. Basilikafärskost: Mixa basilika, olivolja och salt med stavmixer och rör sen ner philadelphiaosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben