Svartpepparstekt lax i wrap med tomat- och basilikafärskost

Serverar: 4 portioner

Har ej ätit detta själv men det låter riktigt smarrigt!

Ingredienser

  • 2 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika eller 2 msk fryst hackad basilika
  • 2 msk tomatpesto
  • 200 g färskost
  • 70 g ruccola
  • 6 kokta potatisar
  • 4 wrap tortillabröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150*c. Blanda svartpeppar, socker och salt. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor. Lägg den i en ugnsäcker form och sätt in den mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills laxens innertempratur är 56*c Plocka och hacka basilikan. Blanda basilika med tomatpesto och färskost. Skölj rucolan. Skiva de kokta potatisarna. Lägg ut wrapbrödet, bred på tomat- och basilikafärskost, lägg på potatis, rucola och laxen och vik ihop bröden. Servera wrapsen med citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben