Russinlimpa

Tid: 1 timme 15 minuter

Enkel och god limpa som nästan bakar sig själv :)

Ingredienser

  • 1 l fil
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 250 g russin
  • 10 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela jämt i tre avlånga brödformar som du fodrat med bakplåtspapper (om du liksom jag vill minimera disken). För att lättare jämna ut den kletiga degen i formen så kan du ta hjälp av kallt vatten och en slickepott.
    2. Grädda mitt i ugn på 150 grader 45 minuter, därefter lägger du på en folie och gräddar i 45 minuter till.

    Liknande recept

    40 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben