Ett matbröd som man "slänger" ihop på ungefär en timme inkl. gräddning.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med matfett. Blanda alla torrvaror i en stor bunke. Se till att det är bra blandat med en träslev eller liknande. Tillsätt Sirapen och Filmjölken. blanda igen. Häll ut smeten i formen, och se till att toppen är slät och fin. Sätt in i ugnen så lågt som möjligt. Efter trettio minuter lägger du över aluminiumfolie och låter gräddas i ungefär 15 minuter till. Låt svalna lite grann. Skär upp; bre på en smörklick och lägg på en ostskiva. Avnjut med kall mjölk!
Ett underbart gott bröd som jag inte har bakat på ca. 15 år! Receptet hade försvunnit i någon av alla flytter. Nu ska jag baka det igen!!!
Skulle vara kul att veta hur mycket socker och sirap jag ska använda.
Jag har detta recept och det är ¾ dl socker och ¾ dl sirap. Mycket god sirapslimpa.