Russinlimpa

Ett matbröd som man "slänger" ihop på ungefär en timme inkl. gräddning.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1-1 dl russin
  • 1 tsk bikarbonat
  • socker
  • sirap
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med matfett. Blanda alla torrvaror i en stor bunke. Se till att det är bra blandat med en träslev eller liknande. Tillsätt Sirapen och Filmjölken. blanda igen. Häll ut smeten i formen, och se till att toppen är slät och fin. Sätt in i ugnen så lågt som möjligt. Efter trettio minuter lägger du över aluminiumfolie och låter gräddas i ungefär 15 minuter till. Låt svalna lite grann. Skär upp; bre på en smörklick och lägg på en ostskiva. Avnjut med kall mjölk!

    Liknande recept

    40 min
    8-10

    Kommentarer (3)

    Pierina 14 november 2008

    Ett underbart gott bröd som jag inte har bakat på ca. 15 år! Receptet hade försvunnit i någon av alla flytter. Nu ska jag baka det igen!!!

    mariahelenaf 21 september 2010

    Skulle vara kul att veta hur mycket socker och sirap jag ska använda.

    kekke46 23 februari 2014

    Jag har detta recept och det är ¾ dl socker och ¾ dl sirap. Mycket god sirapslimpa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben