Russinlimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Limpa bakad i form med russin.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl brun farin
  • 1½ dl russin
  • 7 dl vetemjöl
  • 7-8 dl rågmjöl eller annat grovt mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en deg. Knåda och låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma. Ta upp degen och forma till två limpor och lägg i oljesmorda limpformar. Snitta några kryss i limporna. Låt jäsa ca 40 minuter.
    2. Grädda limporna i 175 graders ugn i ca 40 minuter.
    3. Pensla limporna med sirapsvatten en kvart innan de tas ut ur ugnen. Låt dem ligga kvar i formen ett tag efter att de kommer ur ugnen.

    Liknande recept

    40 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben