Rutiga kakor

Långpannekaka.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hackad blockchoklad
  • 1/2 dl hackade valnötter (eller russin, fikon, mandel)
  • Instruktioner

    Rör socker och smör pösigt. Blanda i ägget och sedan de övriga ingredienserna. Smörj och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm. Bred ut smeten i ett tunt jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter på 200 grader. Skär upp kakan genast i rutor och låt den svalna av.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    monkan1 27 april 2008

    Hej! Det här var jättegott, passar min smak alldeles ypperligt ! Tack för receptet ! Så det blir 5 stjärnor. / Monkan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben