Rutor med jordgubbssmak och vit choklad

Serverar: 12-18 portioner

Enkla och smarriga rutor - och perfekta till en sommarutflykt. Om du inte kan få tag på vita chokladknappar går det också bra med hackad vit choklad.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g strösocker
  • 225 g vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk jordgubbs arom
  • 100 g vita chokladknappar
  • Glasyr
  • 200 g mascarponeost
  • 175 g florsocker
  • 1 tsk vaniljessens
  • 3 msk smör, mjukt
  • 3 msk jordgubbar, hackade
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
    3. Vispa smör, socker, mjöl, bakpulver, ägg och jordgubbsarom i en stor skål med elvisp eller handmixer, tills degen är slät och blek. Rör i de vita chokladknapparna eller hackad vit choklad. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa mascarponeost, florsocker, vaniljeessens och smör till en krämig och mjuk konsistens. Tillsätt de hackade jordgubbarna och rör om. Bred ut glasyren på kakan och skär upp i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben