Saffransdipp

Serverar: 10 portioner

Underbar till både räkor och bröd. Eftersom den innehåller potatis mättar den också.

Ingredienser

  • 3 färskpotatisar, kokta (ca 170 g)
  • 2 rostade inlagda hela paprikor
  • ½ g saffran
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk harissa
  • 0.75 tsk salt
  • 2.25 dl majonnäs
  • Instruktioner

    1. Mosa potatisen med en gaffel.
    2. Grovhacka paprikan. Fräs paprika och saffran i olja i en kastrull. Kör paprika, saffransolja, harissa och salt med mixerstav till en slät puré.
    3. Blanda saffrans- och paprikablandningen med den mosade potatisen och majonnäs. Mixa såsen slät med mixerstav. Låt gärna stå ett dygn i kyl innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben