Chilifrästa räkor med saffransdipp

Perfekt att äta på balkongen en varm sommarkväll.

Ingredienser

  • 20 jätteräkor/scampi färdigkokta
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 gröna chilifrukter
  • 2 lime, skurna i skivor
  • ½ dl fint hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Dippsås
  • Ett paket gräddfil eller 2-3 dl matlagningsyoughurt
  • Ett paket saffran
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål och ställ in i kylen.
    2. Rensa ur kärnorna ur chilin och finhacka. Hetta upp olja i en wokpanna eller traktörpanna och lägg i chilin, vitlöken och räkorna. Fräs snabbt i ett par sekunder.
    3. Tillsätt persiljan och limeskivorna, rör runt och salta och peppra efter behov.
    4. Lägg upp i skål och servera med Saffransdippen, vitt frasigt bröd och vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben