Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Serverar: 6 portioner

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Servera som aptitretare, buffén eller som huvudrätt. Bollarna går även bra att göra på t ex. bulgur. Saffransdippen är ett fantastiskt tillbehör till mycket!

Ingredienser

  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk créme fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • Saffransdipp
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • ½ paket saffran
  • ½ tsk riven vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka hirs enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
    3. Tillsätt créme fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Saffransdipp: Vispa créme fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben