Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp
Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Servera som aptitretare, buffén eller som huvudrätt.
Bollarna går även bra att göra på t ex. bulgur. Saffransdippen är ett fantastiskt tillbehör till mycket!
Ingredienser
2 dl hirs
15 cm purjolök
4 msk créme fraiche
4 tsk maizena
1 ägg
3 dl oliver
5 hela vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
Saffransdipp
1 dl créme fraiche
1 dl yoghurt, 10 %
½ paket saffran
½ tsk riven vitlök
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka hirs enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
- Tillsätt créme fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Saffransdipp:
Vispa créme fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)