Saffransgrottor med choklad

Supergoda

Ingredienser

  • Saffransgrottor med choklad
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • Chokladknappar (mina var smaksatta med gräddkola)
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. Tillsätt äggula, saffran och vetemjöl och fortsätt vispa, fast nu på lägsta hastighet, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna tills du får en stor ”boll”.
    2. Rulla små bollar av degen – mina väger jag till 20 gram styck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop i varje kaka med pekfingret. Fyll groparna med sylt eller annan fyllning.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 175 grader, tills de fått en aning färg. Ta ut kakorna när det återstår 1 minut, lägg chokladknappar i gropen och sätt tillbaks kakorna i ugnen den sista minuten. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben