Saffranskladdkaka med vit choklad och jordnötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Saffran och jordnötter gifter sig med en underbar smak och kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt! Med den söta och den salta smaken bildas en smaksensation i munnen. Dessutom, vem gillar inte vit choklad och kladdig kaka? Hela familjen kommer garanterat gilla den!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 g saffran
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl hela jordnötter, saltade och rostade
  • Instruktioner

    1. Bryt ner den vita chokladen i en kastrull och ha i smöret. Ställ på spisen på en låg värme och låt det smälta sakta.
    2. Medan smörblandningen smälter vispas ägg, socker och vaniljsocker till en vit och pösig smet. Blanda ner saffranet i smörblandningen när den är helt slät. Blanda sedan ner den i den pösiga äggsmeten.
    3. Häll sedan i mjölet och blanda ordentligt. Ha till sist i jordnötterna och blanda försiktigt tills jordnötterna är jämt fördelade i smeten. Häll sist i smeten i en smord form med löstagbar kant och ställ in i ugnen på 200 grader i 12-17 min. När du tagit ut kakan så ska mitten vara kladdig och mumsig!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben