Saffranskladdkaka med vit choklad, rom och lingon

En underbar symfoni av smaker. Len och lite kladdig. Perfekt brytning av lite syrligt och sött. Med en klick vispad grädde blir det fest!

Ingredienser

  • 250 g hackad vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 msk rom
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl lingon
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret tillsammans med saffran. Lägg i chokladen och låt den försiktigt smälta.
    3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.Blanda ner rom choklad, siktat mjöl och lingon.
    4. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen 35-40 minuter.
    5. Servera gärna med en klick kall grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben