Saffranslängd med vit choklad

Serverar: 2 portioner

Det smakar mera

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 kuvert saffran a´ ½ g
  • ½ tsk salt
  • 2 dl socker
  • 13 - 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g vit choklad
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken värm blandningen till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke häll över mjölk-och smörblandningen blanda ner saffran med salt och socker. Rör ner mjölet lite i taget tills det är en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader kavla ut halva degen på mjölat bakbord till en platta ca 30x40 cm. Bre hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret vik samman degen två gånger till en längd. Gör likadant med den andra halvan av degen lägg längderna på plåtar med bakpapper och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben