Saffranslängd Med Vit Choklad

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Såå saftig och god inte den minsta torr som vanlig saffransbröd lätt blir. Den här kan jag verkligen rekommendera,perfekt för er som inte gillar/ tål mandelmassa.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 kuvert saffran à 1/2 g
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg eller pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C. 2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker. 3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm. 6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd. 7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva23 22 november 2015

    Jag tycker inte beskrivningen stämmer överens med bilden du har? Fattas det nåt i beskrivningen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben