Saffransmousse med vit choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Receptet kommer från bloggerskan FruSofie.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,25 g saffran, ½ pkt
  • 1 ägg
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl kesella
  • Till garnering
  • ½ dl hasselnötter
  • 50 g vit choklad
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Vispa grädde och saffran.
    2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
    3. Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen (jag använde elvisp för att förhindra att chokladen blir grynig, det ska bli en len smet). Rör i kesellan och till slut saffransgrädden.
    4. Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen minst en timme.
    5. Garneringen: Skala och skär apelsinen i små bitar, grovhacka nötterna och chokladen och toppa moussen med det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben