Saffranstorsk

Ett supergott och annorlunda sätt att tillaga fisk!

Ingredienser

  • Ett paket torskfiléer eller Hokifiléer
  • Ett paket krossade eller passerade tomater
  • 2-3 dl grädde (efter smak)
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att smörja en form
  • Ris som tillbehör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Börja koka riset. Smörj en ugnssäker form. Lägg i tinade torsk/Hokifiléer.
    2. Blanda tomatkrossen och grädden. Stöt saffranen i en mortel och ha i det i tomatsåsen.
    3. Salta och peppra antingen i såsen eller direkt på fisken. Tänk på att grädde och tomat gärna tar över med för lite salt. Så ha i rätt mycket salt och peppar.
    4. Sätt in i ugnen tills fisken är genomkokt. Ca 20 minuter? Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben