Saffranstorsk á la Inga-Lill

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Min mammas granne har gjort detta ljuvliga fiskrecept.

Ingredienser

  • 2 st torskryggar, alt annan vit fisk
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 rödlökar
  • 1 brk creme fraiche saffran och tomat
  • 1-2 msk sweet chilisås
  • Riven ost, ev
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra fisken. Bryn den i smör så att den får en stekyta. Lägg i fisken i en ugnsfast form.
    2. Skär rödlöken i klyftor. Fräs löken i samma panna med smör som fisken. Lägg löken på fisken. Slå på ca 2 msk vatten. Vispa runt. Häll i creme fraichen och vispa lite till.
    3. Smaksätt med sweet chilisås. Häll detta över fisken. Strö över lite riven ost om så önskas. Gratineras i ugn i 225 i 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frlu03 14 oktober 2015

    Vi har säkert gjort detta ett trettiotal gånger med gott betyg av våra gäster. Det har blivit en av våra favoriträtter och så enkelt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben