Saffranstorsk på mjäll grönkål och syrad rödlök

Serverar: 4 portioner

Lättlagad festlig rätt även till julbordet?! - alternativ till lutfisken?

Ingredienser

  • 1 pkt Findus 520 g, 4 filéer Östersjötorsk
  • 1 pkt Findus hackad grönkål, 500 g
  • 1 tärnad rödlök
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 2 dl grädde
  • 3 msk smör
  • ½ g saffran
  • 30 g, Örtkryddor Provençale, efter smak
  • Rosépeppar, efter smak
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 180 grader.
    2. Ställ den tärnade rödlöken att dra i en skål med vinägern, en nypa salt & socker i ca 10 min.
    3. Dubbelvik torskfiléerna och lägg dem i smörad form. Smält smöret med saffran och en nypa salt och pensla torskfiléerna.
    4. Spara lite av Saffransmöret och ställ åt sidan.
    5. Baka torskfiléerna i ugnen ca 12-15 min
    6. Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken.
    7. Ta nu det resterande smöret och värm upp lite lätt och tillsätt de provensalska örterna.
    8. Häll försiktigt lite örtsmör över filéerna vid serveringen och riv lite rosépeppar över hela anrättningen.
    9. Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkål och rödlök Servera gärna med nypressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mayapaya 3 september 2015

    Otroligt gott. Detta ska vi göra fler gånger. Tack för receptet :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben