Pastasås med grönkål

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Grönkål är gott o nyttigt, passa på och njut då det finns färsk att köpa.

Ingredienser

  • 8 dl finhackad färsk grönkål
  • 1 ½ dl valnötter
  • 50 g ädelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g soltorkade tomater
  • 2 dl gröna ärtor (frysta)
  • ½ tsk örtsalt
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Grovhacka valnötterna. Rosta dem lätt bruna i het stekpanna, ta upp och lägg undan. Smält smör i stekpanna, helst wok-panna. Fräs den sköljda hackade färska grönkålen tillsammans med vitlök ett par minuter. Skär tomaterna i strimlor, tillsätt dessa. Strö över mjölet, och späd med gräddmjölk, lite i sänder. Tillsätt örtsalt och låt småputtra 5-10 min. Tillsätt osten samt de gröna ärtorna. Då osten smält och ärtorna blivit genomvarma är såsen klar. Tillsätt valnötterna direkt innan servering. Servera med nykokt fullkornspasta.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben