Saftig blåbärs- och kokoskaka
Blåbär och kokos passar perfekt ihop! Den här kakan gör garanterat succé och den är enkel att få ihop. Bjud gärna ljummen med lite vaniljglass eller vispad, kall grädde.
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1½ dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 dl krämig kokosmjölk
2 dl blåbär - färska eller frysta
Smör
Riven kokos till formen
Instruktioner
- Smörj och strö kokos i en form - ca 24-26 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker riktigt poröst och knäck sen i ett ägg i taget. Rör noga mellan varje,
- Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och vänd varsamt ner bär.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det var en saftig och god kaka. Om det berodde på att blåbären inte var helt tinade, vet jag inte, men jag fick ha den inne i ugnen i 50 min, då var den perfekt!