Saftig blåbärs- och kokoskaka

Serverar: 10 portioner

Blåbär och kokos passar perfekt ihop! Den här kakan gör garanterat succé och den är enkel att få ihop. Bjud gärna ljummen med lite vaniljglass eller vispad, kall grädde.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl riven kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 2 dl blåbär - färska eller frysta
  • Smör
  • Riven kokos till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj och strö kokos i en form - ca 24-26 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker riktigt poröst och knäck sen i ett ägg i taget. Rör noga mellan varje,
    3. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och vänd varsamt ner bär.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (1)

    sikaal 24 maj 2011

    Det var en saftig och god kaka. Om det berodde på att blåbären inte var helt tinade, vet jag inte, men jag fick ha den inne i ugnen i 50 min, då var den perfekt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben