Saftig citronkaka med kardemumma

Serverar: 1 portioner

Kokos, citron och kardemumma blir en härlig kombination i denna saftiga kaka.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk nystötta kardemummakärnor
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Rivet skal av 1½ stor citron
  • Saften av 1 citron
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Kokosflingor till formen
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Färska hallon
  • Ev grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor.
    2. Blanda först ihop de torra ingredienserna i en bunke. Knäck äggen och häll på mjölken. Tillsätt skal och saft av citron. Lägg i smöret och vispa ihop till en tjock smet på låg hastighet med elvisp.
    3. Bred ut smeten i formen. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna lite i formen innan kakan stjälps upp. Pudra över rikligt med florsocker och servera med färska hallon och ev grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annicagn 3 april 2012

    Kakan stabbig. Ta ett ägg till och hälften av mjölet, ev mer justeringar. Anki Manki

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben