Saftig rabarberkaka

Serverar: 10 portioner

Otroligt saftig och lättgjord rabarberkaka med créme fraiche. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl rabarbersylt
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 rabarberstjälkar, skurna i bitar
  • ½ dl pärlsocker
  • Till formen
  • Fiberhavregryn
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa med fiberhavregryn en springform, 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i créme fraiche och rabarbersylt. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll smeten i formen. Dekorera kakan vackert med rabarber och pärlsocker.
    3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Känn om den är klar med en sticka. Låt kakan svalna på ett galler.
    4. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben