Serverar: 4 portioner
Ett måste till julgröten, hittade inget recept på MK så sökte på nätet och pusslade ihop ett par recept till den här varianten. Kokades till julgröten och alla var glada och nöjda ;) (smakade exakt som jag minns saftsoppan som min skånska mormor brukade göra)
Gör en redning på lite av vattnet och potatismjölet. Blanda saften med resten av vattnet på värmning, när det börjar bli varmt, tillsätt redningen och rör om tills det kokar upp.
Ändrade just beskrivningen på receptet eftersom jag nu själv testat receptet. Blev full pott ;)
Du har inte vänt på det... 6 dl outspädd saft 1 ½ dl vatten?
@SDMaya. 24:e dec 2011, 23:37 Nej, men däremot använde jag hemmagjord jordgubbs saft. Det man kan säga generelt är att saften skall vara, säg 2-3ggr så stark som vanligt, men knappast så stark som du föreslog. Men vist kan det vara skillnad på vad man är van vid, men mitt recept är åtminstonde starkare än den man köper i butik.